Zeg vaarwel tegen insecten!

5 stappen om insecten te verwijderen van je lak

Als vrachtwagenchauffeur, of andere weggebruiker, ben je vast wel bekend met ‘vliegjes vangen’. Niet alleen staat het een stuk minder fris, je voertuig onder de insecten, maar het kan ook schade brengen aan de lak! Insecten bevatten namelijk bepaalde zuren die de lak aantasten als ze niet op tijd worden verwijderd. Daarom is het erg belangrijk om met regelmaat je vrachtwagen te wassen. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen om effectief van deze insecten af te komen zonder je autolak te beschadigen. In deze blogpost delen we vijf stappen om insecten van je lak te verwijderen.

Stap 1: Verzamel Benodigdheden

Voordat je begint, is het handig om de materialen te verzamelen. Je hebt het volgende nodig om de insecten van je lak te verwijderen:

– Een insectenverwijderaar speciaal ontworpen voor auto’s
– Een emmer met warm water
– Een zachte microvezel washandschoen of een microvezeldoek
– Een tuinslang of een hogedrukreiniger (optioneel)
– Een schaduwrijke plek om te werken

Stap 2: Spray de insectenverwijderaar

Heb je alle benodigdheden verzameld? Parkeer dan je voertuig op een schaduwrijke plek en zorg ervoor dat de lak niet te heet is. Spuit vervolgens de insectenverwijderaar royaal op de plekken waar insecten zich hebben opgehoopt. Vergeet naast de lak ook de plekken zoals de voorruit, de grille en de bumper niet! Laat de spray enkele minuten inwerken volgens de instructies op het product.

Wij raden de volgende inectenverwijderaars aan voor het beste resultaat:
Rain – X Bug and Tar Remover
Great-Lion – Bug Away
Kenotek – Anti-Insect

Stap 3: Zachtjes schrobben

Heb je de insectenverwijderaar even laten inwerken? Dompel dan de microvezel washandschoen of doek in de emmer met warm water en wring deze uit zodat hij vochtig is, maar niet druipend nat. Begin zachtjes te schrobben over de plekken waar je de insectenverwijderaar hebt aangebracht. Gebruik cirkelvormige bewegingen en oefen niet te veel druk uit om krassen te voorkomen. Herhaal deze stap totdat de insecten volledig zijn verwijderd.

Wij raden de volgende doeken en washandschoenen aan:
Truckssupply – Washandschoen
Microvezeldoeken Pro
Great-Lion – Flexibele Handpad Velcro + microvezel hand polijstpad

Stap 4: Spoelen

Heb je alle insecten verwijderd? Mocht dit niet het geval zijn, herhaal dan het proces vanaf stap 2. Alles verwijderd? Spoel dan nu het voertuig grondig af met water, bij voorkeur met behulp van een tuinslang of hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat je alle resten van de insectenverwijderaar en insectenresten verwijdert. Controleer of er geen hardnekkige insectenresten meer aanwezig zijn, anders kan dit alsnog schade brengen aan je lak: dat willen we natuurlijk voorkomen!

Stap 5: Drogen en waxen

Als je alle resten van de insectenverwijderaar en insecten heeft afgespoeld, kun je je voertuig gaan drogen en wax aanbrengen. Gebruik hiervoor een schone, droge microvezeldoek. Gebruik nooit dezelfde doek die je hebt gebruikt voor het verwijderen van de insecten of ander vuil, dit kan namelijk krassen veroorzaken. Als je wilt, kun je ook een autowax aanbrengen om de lak te beschermen en een glanzende afwerking te geven. Ook zorgt wax er voor dat vuil (en insecten dus) zich minder snel aan de lak hecht.

Wij raden de volgende wax aan:
Truckssupply – Fast Wax (spray)
Truckssupply – Cream Wax (crème)

Vrachtwagen laten wassen? Of zelf doen?

Met bovenstaande vijf stappen kun je effectief insecten van je vrachtwagen verwijderen zonder schade aan te richten. We begrijpen dat er bepaalde plekken op de vrachtwagen zijn waar je lastig bij kunt. Daarom kun je er ook voor kiezen om je vrachtwagen schoon te laten maken bij Truckwash1Group. Niet alleen zullen wij je vrachtwagen insecten vrij maken, we zorgen er voor dat je stralend en schoon de weg op kunt! Kom lang bij een vestiging bij jou in de buurt of neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem gerust contact op

Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden bij Truckwash 1 Group? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden, of het nu gaat over prijzen, samenwerkingen, vestigingen of andere onderwerpen. We helpen je graag verder!