Glimmende velgen in een handomdraai

Velgen schoonmaken: zo doe je dat!

Wilt u ook stralende velgen? Dan bent u hier aan het juiste adres! Heeft u Alcoa of Dura Bright velgen? Dan kunt u ook bij Truckwash 1 Group terecht voor een speciale behandeling om uw Alcoa velgen te reinigen, voor slechts €3,20 per velg. Het reinigen en onderhouden van vrachtwagenvelgen is essentieel om de uitstraling van je vrachtwagen te behouden en de levensduur van de velgen te verlengen. In dit artikel geven wij tips hoe u het beste uw velgen kunt schoonmaken en onderhouden.

Het belang van schone velgen

Eerder hebben we al uitgelegd waarom het belangrijk is om regelmatig uw vrachtwagen te wassen. U mag dan natuurlijk uw velgen niet overslaan! Schone velgen dragen bij aan de algehele uitstraling van de vrachtwagen. Een schone en goed onderhouden vrachtwagen ziet er professioneler en aantrekkelijker uit, wat een positieve indruk kan maken op klanten, collega’s en andere weggebruikers. Dat wil iedereen, toch?

Ook kunnen vuil, strooizout en remstof de velgen na verloop van tijd beschadigen en tot corrosie leiden. Een regelmatige reiniging en het aanbrengen van een beschermende waxlaag kan helpen bij het voorkomen van corrosie en roest. Ook zorgt een waxlaag voor extra glans. Zet die zonnebril maar op!

Velgen schoonmaken

Het schoonmaken van velgen, of het nu gaat om gewone autovelgen of speciale velgen zoals aluminium velgen (Alcoa), vergt enige zorg en aandacht. Hier zijn algemene stappen om uw velgen schoon te maken:

Benodigdheden:

Stappen om je velgen schoon te maken:

  1. Spoelen: Begin door uw velgen grondig af te spoelen met water. Dit verwijdert los vuil, stof en puin.
  2. Velgenreiniger: Spuit de velgenreiniger gelijkmatig over de velgen. Volg de instructies op het product voor de juiste inwerktijd. De beste velgenreiniger volgens ons is de Wheel Cleaner van TrucksSupply. Deze velgenreiniger verwijdert 95% van alle aanslag zonder te borstelen.
  3. Borstelen: Gebruik een zachte velgenborstel om de velgen voorzichtig te schrobben. Concentreer u op de gebieden waar vuil, remstof en vlekken zich ophopen.
  4. Grondig spoelen: Spoel de velgen opnieuw grondig af met water om alle reinigingsmiddelresten te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen schoonmaakmiddel achterblijft, want dit kan vlekken veroorzaken.
  5. Afwerken met een microvezeldoek: Gebruik een schone microvezeldoek om de velgen volledig droog te vegen. Dit helpt om water- en watervlekken te voorkomen en geeft de velgen een mooie glans.
  6. Breng velgenwax aan: Voor een extra glanzend resultaat, kunt u ook nog velgenwax aanbrengen zoals de Fast Wax van TrucksSupply. Deze spray brengt u aan op een schone doek of direct op de velgen, vervolgens wrijft u dit uit met een schone microvezeldoek.

Extra tips:

  • Werk één velg tegelijk om te voorkomen dat het reinigingsmiddel opdroogt voordat je het kunt spoelen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, zoals zure producten, omdat deze de velgen kunnen beschadigen.
  • Regelmatig onderhoud van je velgen, bijvoorbeeld eens per maand, helpt om vuil en corrosie te voorkomen en zorgt ervoor dat je velgen er goed blijven uitzien.

Velgen laten reinigen

U kunt er ook voor kiezen om uw velgen te laten schoonmaken bij Truckwash 1 Group. Ook kunt u bij ons terecht voor speciale behandelingen voor uw Alcoa Wheels of Dura Bright velgen. Omdat deze velgen gemaakt zijn van hoogwaardig en corrosiebestendig materiaal, gebruiken we een shampoo die hier speciaal voor ontworpen is. Hierdoor wordt voorkomen dat er hars, remstof of stof zich ophoopt, en minimaliseert het het risico van wielbeschadiging door schurende of bijtende chemicaliën. De kosten hiervoor zijn €3,20 per velg. U kunt voor de Alcoa behandeling terecht bij onze vestigingen in Roosendaal of Rilland.