Samen werken aan een groenere toekomst

Duurzaam wassen bij Truckwash 1 Group

Bij Truckwash 1 Group staan we voor meer dan alleen het wassen van voertuigen; we nemen namelijk concrete stappen om onze impact op het milieu te verminderen! We hebben maar een wereld en daar moeten we, als het even kan, zuinig op zijn. We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om ons steentje bij te dragen in het duurzame ondernemerschap.  

Groen wassen bij Truckwash 1 Group 

Bij Truckwash 1 Group gaan we verder dan alleen het wassen van voertuigen; we investeren in een duurzame toekomst! Samen met onze medewerkers en klanten zetten we stappen om een positieve impact te hebben op het milieu. We blijven innoveren, omdat we geloven dat een groenere toekomst begint bij onze dagelijkse keuzes en acties. Zo zijn we continu op zoek naar verbeteringen om onze wasstraten nóg beter en milieuvriendelijker te maken. 

Hieronder vind je enkele van de maatregelen die we hebben genomen om een groenere, duurzamere toekomst te bevorderen. Mocht je nog vragen hebben over een van onderstaande maatregelen of over andere zaken betreft duurzaamheid, neem dan vooral contact met ons op! 

Zonnepanelen 

Op onze daken schitteren zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Dit helpt niet alleen om onze energierekening te verlagen, maar ook om de prijzen voor jullie laag te houden. Daarnaast is een van de belangrijkste redenen dat wij gebruik maken van zonnepanelen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Elke zonnestraal draagt bij aan een schonere lucht! 

Warmtepompen 

We gebruiken slimme warmtepompen om op een milieuvriendelijke manier warmte te genereren. Deze pompen halen energie uit de lucht of de grond en gebruiken dit om onze wasfaciliteiten op een aangename temperatuur te houden, zonder overmatig energieverbruik. Naast dat het beter is voor het milieu, geldt ook hier dat we door de warmtepompen onze prijzen lager kunnen houden. Win-win! 

LED-verlichting + Automatisch aan/uit 

Door over te schakelen op LED-verlichting en automatische aan/uit-systemen, verminderen we ons stroomverbruik aanzienlijk. Het is niet alleen zuinig, maar zorgt er ook voor dat lichten alleen schijnen wanneer dat nodig is, waardoor we energie besparen. Het is natuurlijk zonde om altijd de lampen aan te hebben staan, ook als we er geen gebruik van maken! 

Energiebesparende machines 

Onze machines en apparatuur zijn ontworpen met het oog op efficiëntie! Onze machines zorgen er voor dat je vrachtwagen weer glanzend schoon wordt. Ze leveren topprestaties met een minimale impact op het milieu. Dit betekent dat we je voertuigen grondig reinigen zonder onnodige verspilling van energie en water! 

Monitoring van gas, elektra en waterverbruik 

Meten is weten! Dankzij geavanceerde monitoring houden we continu in de gaten hoeveel gas, elektriciteit en water we gebruiken. Door bewust om te gaan met onze bronnen, streven we ernaar verspilling te verminderen en efficiënter te werken. 

Bewustwording bij medewerkers 

Onze medewerkers zijn onze partners in duurzaamheid. We betrekken ze bij onze groene inspanningen en houden ze voortdurend op de hoogte van onze groene investeringen en werkwijzen. Samen zorgen we ervoor dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van onze bedrijfscultuur. 

Milieuvriendelijke producten 

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Echter, gezien de aard van de vervuiling op trucks, is het soms noodzakelijk om krachtigere chemicaliën te gebruiken. We maken deze keuzes zorgvuldig met het oog op milieuvriendelijkheid en de veiligheid van onze medewerkers. Wij nemen actieve maatregelen om ervoor te zorgen dat de gebruikte chemische stoffen verantwoord worden beheerd. Alle chemie die we tijdens het reinigingsproces gebruiken, wordt zorgvuldig opgevangen in onze speciaal ontworpen putten.

Recyclesysteem voor waterverbruik 

We zijn hard op weg om al onze locaties te voorzien van waterrecyclesystemen. Dit proces doen we stap voor stap omdat dit de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Ben je benieuwd met welke locaties we bezig zijn om ons water te recyclen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn namelijk op weg om zo min mogelijk nieuw water te gebruiken en de belasting op lokale waterbronnen te verminderen.

Verantwoorde afvoer van vervuiling 

Het afvoeren van vervuilende stoffen, zoals slib, vet en olie, doen we met de grootste zorg. We zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgevoerd, zonder schade aan het milieu. Hierbij identificeren we de aard en samenstelling van de stoffen, wat ons helpt bij het bepalen van de meest geschikte en milieuvriendelijke afvoermethode. 

Bewustwording bij onze klanten 

Bij Truckwash 1 Group geloven we in de kracht van bewustwording, niet alleen binnen onze organisatie maar ook bij onze gewaardeerde klanten. Wij vertellen ze dan ook maar al te graag over onze nieuwste innovaties wat betreft milieubewust wassen. Ook hebben wij een spaarprogramma opgezet als blijk van waardering dat onze klanten kiezen voor Truckwash 1 Group én dus ook kiezen voor een milieubewuste keuze. 

Neem gerust contact op

Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden bij Truckwash 1 Group? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden, of het nu gaat over prijzen, samenwerkingen, vestigingen of andere onderwerpen. We helpen je graag verder!