Was uw camper gemakkelijk bij Truckwash 1 Group

Uw camper wassen voor en na de reis

Je camper is je huis op wielen en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Het regelmatig wassen van je camper of caravan is daarom ook erg belangrijk. Het zorgt er namelijk niet alleen maar voor dat je stralend op avontuur kunt gaan, maar ook dat je mogelijke schade voorkomt. Laten we eens gaan kijken welke factoren schade kunnen brengen aan je camper en wat je er tegen kunt doen: zowel voordat je op pad gaat als wanneer je terug komt.

Schadelijke factoren

De natuur en frisse buitenlucht zijn over het algemeen heerlijk, maar toch zijn er factoren die je tegen kunt komen die schade kunnen brengen aan je camper, caravan of auto. In dit artikel gaan we kijken welke factoren dit zijn, wat je kunt doen om het te voorkomen en wat je kunt doen om het te verwijderen.

Insecten en vogelpoep

Als je op reis bent, zijn insecten en vogelpoep onvermijdbaar: al helemaal als u in de natuur verblijft. Het beste wat je kunt doen, is direct de insecten verwijderen als je ze ziet zitten! Insecten en vogelpoep bevatten namelijk stoffen die de lak van je camper of caravan kunnen aantasten. Voordat je op pad gaat, is het verstandig om je camper of caravan te behandelen met wax. Dit beschermt namelijk de lak en zorgt er voor dat insecten en ander vuil minder makkelijk blijven plakken. Scheelt weer een hoop moeite om het er vanaf te krijgen!

Weersinvloeden

Felle zonnestralen of een flinke regenbui, alle (extreme) weersomstandigheden hebben invloed op je camper of caravan.  Zo kan de brandende zon ervoor zorgen dat de lak verkleurt of oxideert. Regenwater kan er weer voor zorgen dat er vlekken op de lak achterblijven of nog erger: het kan verontreinigingen bevatten, zoals zure regen. Allemaal geen pretje dus! Om de camper of caravan hier tegen te beschermen, is het belangrijk om een waxlaag aan te brengen en regelmatig een wasbeurt in te plannen. Zorg er ook voor dat beschadigingen zo snel mogelijk gerepareerd worden, zo voorkom je namelijk dat er roestvorming ontstaat.

Stof en vuil

“Laten we de avontuurlijke route pakken! Dan zien we nog eens iets!” Komt dit je bekend voor? Ons ook! Alhoewel dit vaak de leukste wegen zijn met het mooiste uitzicht, zijn dit ook vaak de wegen waar je camper minder blij mee is. Rijden op onverharde wegen kan stof, zand en vuil op de carrosserie, ramen en onderkant van de auto doen ophopen. Dit kan de lak schuren en de prestaties van de auto beïnvloeden. Hier is vrij weinig tegen te doen, maar regelmatig de camper schoonmaken kan wel voorkomen dat stof, zand en vuil zich ophoopt.

Boomhars

Het is heerlijk om onder de bomen te parkeren als het warm is. Zo sta je niet in de volle zon en word je ‘s ochtends niet de camper uitgebrand. Het brengt helaas ook nadelen met zich mee, om onder de bomen te parkeren. Naast de kans dat er een hele groep vogels besluit jouw camper als toilet te gebruiken, loop je ook het risico dat er boomhars op uw camper of caravan terechtkomt. Boomhars kan de lak beschadigen en is moeilijk te verwijderen. Met een waxlaag zorg je er wel voor dat het makkelijker te verwijderen is, maar voorkomen is beter dan genezen!

Zoute lucht en zout op de weg

Strooizout is voor geen enkel voertuig fijn, op het feit dat je niet wegglijdt na. Maar wist je dat als je in de buurt van de kust bent, je de lak van je camper ook blootstelt aan zout? Deze zoute lucht kan weer voor corrosie zorgen. Om te voorkomen dat het schade veroorzaakt, kun je het beste je camper of caravan en auto meteen wassen om het zout en de zoute aanslag te verwijderen.

Regelmatig uw camper wassen voorkomt schade

Om de lak van campers of caravans te beschermen tijdens vakanties, is het slim om het voertuig regelmatig te wassen, vooral na blootstelling aan de hierboven genoemde factoren. Gebruik bij het wassen een goede autoshampoo en investeer in een goede kwaliteit autowax om een beschermende laag op de lak aan te brengen.

Met de camper door de wasstraat

Wil je voordat je op vakantie gaat of bij terugkomst je camper of caravan een grondige poetsbeurt geven? Dan kun je bij één van de vele Truckwash 1 Group locaties terecht! Onze wasstraten zijn geschikt voor vrachtwagens, busjes, campers en caravans. We zorgen er graag voor dat je met een gerust hart op vakantie kunt of dat je je camper brandschoon in de winterstalling kunt zetten.