Nieuws & interessant artikelen

Voedselveiligheid: HACCP reiniging voor vrachtwagens

Vervoert u eet- en drinkwaren voor mens of dier? Dan is het belangrijk dat de reiniging van uw vrachtwagen aan de HACCP normen voldoet. Wat houdt dit precies in? En wat kan de Truckwash 1 Group hierin betekenen?

 

Wat is HACCP?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen. Dit systeem brengt in kaart wat er tijdens het transport van levensmiddelen mogelijk fout kan gaan, maar ook hoe dit gecontroleerd kan worden om de risico’s tegen te gaan. Het HACCP-plan voor transport moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit beoordeelt of er volgens deze voorwaarden wordt gewerkt en de producten veilig en traceerbaar worden vervoerd.

Voedselveiligheid en transport

Oftewel: om levensmiddelen veilig te kunnen eten of drinken, is onder andere hygiëne tijdens de hele productie belangrijk en ook het logistieke proces wordt daarom gecontroleerd. Op deze wijze kan elke mogelijke vorm van besmetting vermeden worden. Daarom moet de interne reiniging van een vrachtwagentrailer aan de HACCP normen voldoen. En dat is precies hetgeen waarbij de Truckwash 1 Group bij kan helpen.

HACCP reiniging bij Truckwash 1 Group

Bij de interne reiniging van uw vrachtwagentrailer is hygiëne het allerbelangrijkste. Daarom gebruiken wij bij de HACCP reinigingsprocedure speciale reinigingsmiddelen die de trailer compleet reinigen en desinfecteren, om bacteriën en besmettingen geen kans te geven om te groeien. Elke trailer wordt op een traceerbare, uiterst zorgvuldige manier behandelt, zodat u verzeker bent van een 100% HACCP conforme reiniging, die aan de strengste regels voldoet. Na elke reiniging ontvangt de chauffeur een HACCP certificaat waarop alle uitgevoerde stappen in detail vermeld worden en staat garant voor de traceerbaarheid van de reiniging.

Vraag ons naar de mogelijkheden van HACCP reiniging

Heeft u vragen over de mogelijkheden van HACCP reiniging bij de Truckwash 1 Group? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk! Kijk ook eens bij onze locaties om te zien waar u terecht kunt voor ons HACCP reinigingsprogramma.

Neem gerust contact op

Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden bij Truckwash 1 Group? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden, of het nu gaat over prijzen, samenwerkingen, vestigingen of andere onderwerpen. We helpen je graag verder!

truck shop geurhanger

9x de lekkerste geuren voor in de vrachtwagen

Ben jij op zoek naar een manier om nare geurtjes te maskeren? Of hou je gewoon van een continu fris…
schone banden met bandenzwart

Banden schoonmaken? Zo doe je dat!

In dit artikel bekijken we de redenen waarom het goed is om uw banden goed te onderhouden en hoe u…
camper wassen

Uw camper wassen voor en na de reis – voorkom schade

Het regelmatig wassen van je camper of caravan is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk niet alleen maar voor dat…