Nieuws & interessant artikelen

Voedselveiligheid: HACCP reiniging voor vrachtwagens

Vervoer je eet- en drinkwaren voor mens of dier? Dan is het belangrijk dat de reiniging van je vrachtwagen aan de HACCP normen voldoet! Maar houdt HACCP precies in? En wat kan Truckwash 1 Group betekenen voor deze normen wat betreft voedselveiligheid?

Wat is HACCP?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen. Dit systeem brengt in kaart wat er tijdens het transport van levensmiddelen mogelijk fout kan gaan, maar ook hoe dit gecontroleerd kan worden om de risico’s tegen te gaan. Het HACCP-plan voor transport moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. De Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit beoordeelt of er volgens deze voorwaarden wordt gewerkt en de producten veilig en traceerbaar worden vervoerd.

Voedselveiligheid en transport

Oftewel: om levensmiddelen veilig te kunnen eten of drinken, is onder andere hygiëne tijdens de hele productie belangrijk en ook het logistieke proces wordt daarom gecontroleerd. Op deze wijze kan elke mogelijke vorm van besmetting vermeden worden. Daarom moet de interne reiniging van een vrachtwagentrailer aan de HACCP normen voldoen. En dat is precies hetgeen waarbij de Truckwash 1 Group bij kan helpen.

HACCP reiniging bij Truckwash 1 Group

Bij de interne reiniging van jouw vrachtwagentrailer is hygiëne het allerbelangrijkste. Daarom gebruiken wij bij de HACCP reinigingsprocedure speciale reinigingsmiddelen die de trailer compleet reinigen en desinfecteren, om bacteriën en besmettingen geen kans te geven om te groeien. Elke trailer wordt op een traceerbare, uiterst zorgvuldige manier behandelt, zodat je verzeker bent van een 100% HACCP conforme reiniging, die aan de strengste regels voldoet. Na elke reiniging ontvangt de chauffeur een HACCP certificaat waarop alle uitgevoerde stappen in detail vermeld worden en staat garant voor de traceerbaarheid van de reiniging.

Vraag ons naar de mogelijkheden van HACCP reiniging

Heb je vragen over de mogelijkheden van HACCP reiniging bij de Truckwash 1 Group? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk! Kijk ook eens bij onze locaties om te zien waar je terecht kunt voor ons HACCP reinigingsprogramma.

Neem gerust contact op

Wil je meer informatie over de diverse mogelijkheden bij Truckwash 1 Group? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden, of het nu gaat over prijzen, samenwerkingen, vestigingen of andere onderwerpen. We helpen je graag verder!

Nieuwe vestiging Holten

Met trots kondigt Truckwash 1 Group de opening aan van onze nieuwste vestiging in Holten, die op 1 mei officieel…

Nieuwe vestiging Venlo

Voor de één een nieuw begin en voor de ander het einde van een tijdperk. Voormalig eigenaar en truckwash-pionier Frans…
NAO reiniging volgens PCC hyiëneprotocol Ringrot

Ringrot en bruinrot in aardappelen: zo voorkom je verspreiding