4 redenen waarom je regelmatig je vrachtwagen moet wassen

Vrachtwagen wassen: dit is waarom het belangrijk is!

Als vrachtwagenchauffeur ben je altijd onderweg. Je vrachtwagen is je werkpaard, je partner op de weg en je bron van inkomsten. Het is dus erg belangrijk om goed voor je vrachtwagen te zorgen! Een van de eenvoudigste, maar vaak over het hoofd geziene onderdelen van vrachtwagenonderhoud, is regelmatig wassen. Een schone vrachtwagen ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook invloed op je veiligheid. Laten we eens gaan kijken waarom het nog meer zo belangrijk is om je vrachtwagen regelmatig te wassen.

1. Wassen beschermt tegen corrosie

Een van de voordelen van het regelmatig wassen van je vrachtwagen is dat het helpt bij het beschermen tegen corrosie. Wanneer je vrachtwagen dag in dag uit op de weg is, wordt deze namelijk blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en zout. Als je dit niet op tijd verwijdert, kan het schade brengen aan de lak en metalen onderdelen en zal dit uiteindelijk leiden tot roestvorming… En daar zit niemand op te wachten!

Regelmatig wassen is dus erg belangrijk. Hierdoor geef je je vrachtwagen niet alleen een stralend uiterlijk, maar je verlengt ook de levensduur ervan. Dus, elke keer dat je de tijd neemt om je truck te laten glanzen, geef je hem eigenlijk een VIP-behandeling die hem jaren langer op de weg houdt. Dat is toch geweldig?

2. Schone vrachtwagen = verbeterde zichtbaarheid

Een blinkende vrachtwagen betekent niet alleen dat je er geweldig uitziet op de weg, je bent ook beter zichtbaar! Stel je dit voor: je rijdt ’s nachts of in de stromende regen, en je verlichting en reflectoren zijn bedekt met viezigheid. Dat betekent verminderde zichtbaarheid voor jou én voor andere weggebruikers: en dat is best wel gevaarlijk.

Regelmatig je vrachtwagen wassen draagt dus ook bij aan de veiligheid. Zo ben je altijd duidelijk zichtbaar, ongeacht de weersomstandigheden. Dat is voor iedereen fijn!

3. Verbetert de uitstraling van uw bedrijf

Laten we eerlijk zijn: een eerste indruk is onwijs belangrijk. Als je voor een bedrijf werkt, is de uitstraling van de vrachtwagen ook een weerspiegeling van het bedrijf. Een glanzende, schone vrachtwagen is als een visitekaartje dat zegt: “Dit bedrijf neemt zijn werk serieus.”

Denk er eens over na: stel je voor dat je een bedrijf vertegenwoordigt en je arriveert in een vrachtwagen die eruitziet alsof hij net uit de showroom is gerold. Dat straalt niet alleen professionaliteit uit, maar het laat ook een onvergetelijke indruk achter bij je klanten. Het draagt bij aan het opbouwen van een fantastische reputatie voor jouw bedrijf, wat natuurlijk cruciaal is, vooral als je moet voldoen aan de strenge HACCP-richtlijnen.

4. Voorkomt beschadiging door vogelpoep en insecten

Hè bah, weer zo’n vieze vlek op de lak van je vrachtwagen! Het ziet er niet alleen vies uit, maar vogelpoep en insecten kunnen ook schade aan de lak van de vrachtwagen veroorzaken als je deze niet op tijd verwijdert. Sommige insecten bevatten namelijk zuren die de lak kunnen aantasten. Ook vogelpoep kan stoffen bevatten die schade veroorzaken als je te lang wacht. Regelmatig wassen helpt deze potentiële schade te voorkomen en verlengt de levensduur van de lak. Wij raden het sowieso aan om altijd een fles insectenreiniger bij de hand te hebben, zo kun je gemakkelijk insecten verwijderen!

Regelmatig je vrachtwagen wassen is een must!

Zoals hierboven te lezen valt, is het erg belangrijk om met regelmaat je vrachtwagen te laten wassen. Bij ons kun je terecht voor verschillende behandelingen die perfect passen bij jouw vrachtwagen en wensen! Ook kun je bij ons je ALCOA velgen of gehele vrachtwagen laten polijsten. Het schoonhouden van je vrachtwagen beschermt tegen corrosie, verbetert de zichtbaarheid, behoudt de waarde van de vrachtwagen, verbetert de uitstraling van het bedrijf en vermindert de kans schade aan de lak. Dus, als je nog niet regelmatig je vrachtwagen wast, is het de hoogste tijd om dit in je onderhoudsroutine op te nemen! 

Vergeet natuurlijk ook de binnenkant van de cabine niet. Het is de plek waar je veel tijd doorbrengt, daardoor is het erg belangrijk om deze omgeving schoon en hygiënisch te houden. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met schoonmaakmiddelen voor het interieur, maar je kunt ook het interieur professioneel laten reinigen!